Na Moravské divadelní léto ve Smetanových sadech zavítá Sugar a Natěrač. Návštěvníci se mohou osvěžit v nové chill out zóně

2. 4. 2024 / Tiskové zprávy
Moravské divadelní léto, open air festival Moravského divadla Olomouc, se uskuteční v termínu 16.–27. 6. 2024 ve Smetanových sadech v Olomouci. Návštěvníci se mohou těšit na řadu oblíbených komedií a muzikálů včetně novinek jako jsou Sugar a Natěrač. Jedna z nedělí bude patřit dětským divákům. Připravuje se také nová chill out zóna s rozšířenou kapacitou a nabídkou občerstvení. Počet míst k sezení se navýší i v hledišti, které bude pro diváky komfortněji uspořádané. První vlna cenově zvýhodněných vstupenek bude v prodeji do 19. 5.

Letošní scéna, umístěná jako vždy naproti sbírkovým skleníkům ve Smetanových sadech, nabídne divákům řadu oblíbených komedií a muzikálů. „Rádi bychom navázali na loňskou rekordní účast, kdy na festival zavítalo 4 500 diváků. Letošní ročník otevřeme novinkou z repertoáru souboru opery a operety, muzikálem Sugar, který hudebně doprovodí orchestr. Slavnostní zahájení doplní stylový doprovodný program,“ prozradila vedoucí obchodního oddělení Tereza Matějková. Následovat bude muzikál Noc na Karlštejně, interaktivní detektivní komedie Splašené nůžky a novinka Natěrač, kterou s činohrou v listopadu nastudovala režisérka Jana Paulová.

„Druhá neděle pak bude patřit dětem, v 10 a 14 hodin uvedeme hudební pohádky Miniopery a Ateliér MDO připraví doprovodný program a dílničky. Odpolední představení připravujeme s organizací Paměť národa, kterou můžete podpořit nákupem vstupenky,“ uvedla dále Matějková. O zábavu dalších večerů se opět postará soubor činohry s komediemi Dokonalá svatba, Sluha dvou pánů a Splašené nůžky. Festival zakončí Noc na Karlštejně.

Stejně jako loni bude večerní program začínat v 19:30 hodin. Návštěvníci se od 18 hodin mohou osvěžit ve vylepšené chill out zóně s rozšířenou kapacitou a nabídkou občerstvení, kterou zajistí mimo jiné Na břehu Rhôny a Coffee Park. Vstup do hlediště bude otevřen v 18:30 hodin, tedy hodinu před představením.

První vlna cenově zvýhodněných vstupenek za 350 Kč bude v prodeji do 19. 5. Poté se cena zvedne na 400 Kč. Vstupenky je možné koupit v pokladně divadla a online na www.moravskedivadelnileto.cz. Po zahájení festivalu bude cena činit 400 Kč v online prodeji, na místě pak budou vstupenky k dispozici za 450 Kč. Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Olomouce Mgr. Miroslav Žbánek, MPA a hejtman Olomouckého kraje Ing. Josef Suchánek.

 

Program 2024

neděle 16. 6. Sugar

pondělí 17. 6. Sugar

úterý 18. 6. Noc na Karlštejně

čtvrtek 20. 6. Splašené nůžky

pátek 21. 6. Natěrač

sobota 22. 6. Natěrač

neděle 23. 6. 10:00 Miniopery

neděle 23. 6. 14:00 Miniopery s Pamětí národa

pondělí 24. 6. Dokonalá svatba

úterý 25. 6. Sluha dvou pánů

středa 26. 6. Splašené nůžky

čtvrtek 27. 6. Noc na Karlštejně

 

Pavlína Dočkalová, Tisková mluvčí/ PR